Nieuwsbrief Option Support tot en met zomer 2021

Nieuwsbrief Option Support tot en met zomer 2021

Zoals jullie zien, ben ik lekker aan het spelen geweest om mooie plaatjes te maken. Wonderbaarlijk wat het vernuft van de mens heeft voortgebracht. Heerlijk om te spelen. Welkom in deze nieuwsbrief van Option Support! Ik heb drie programma’s in de aanbieding dit keer: een retraite, een aantal losse dagen, en voor wie snel reageert een…. veiling!

Jaartraining Option-dialoog NIEUWE STIJL!!!

Begint 25 okt / 29 nov. Nog één plek

Wie wil dat niet – leren de Optiondialoog te voeren. De technieken, de truukjes, de verschillen, de verbinding met de ander, jezelf en je attitude. Wat hebben we daar lang naartoe moeten leven! De cursus gaat door, ondanks de coronamaatregelen die eerder roet in het eten gooiden. Het nieuwe lokaal is nog niet helemaal klaar, maar de praktijktest van coronaveilig lesgeven in de woonkamer is geslaagd. We hebben zelfs een looproute!

Zoals jullie van mij gewend zijn, is elke Optioncursus(dag) weer een verrassing. Het heeft te maken met wat er kan, wat er langskomt, wat er leeft bij jullie en bij mij. Meestal verklap ik de verrassing niet van te voren – maar dit keer – verrassing! – gaat het anders.

Een factor die al geruime tijd speelt, is dat ikzelf nog kamp met de naweeën van het coronavirus. Helaas heb ik tijdens de retraiteweek in Winterberg moeten vaststellen dat ik zelfs een paar uurtjes per dag niet zonder kleerscheuren en veel hoofdpijn en uitputting kan lesgeven. De cognitieve taken, concentreren, alert zijn op de groepsprocessen, voortgang en verbanden, in de gaten houden wat er aan de orde is, en zelfs het voorbereiden enzovoorts, kosten mij meer focus en hersenkracht dan ik momenteel heb. Dat is wel even slikken, maar eigenlijk toch ook belangrijk om nu toe te geven. Wat nu?! Let op:

Na een zeer geslaagde Optiondag in handen van Marleen van Meeteren (27 sept), heb ik haar bereid gevonden om ook de actieve leiding te nemen over de komende jaartraining. Ze is immers net uitgebreid opgeleid en gediplomeerd als Option-mentor en Option-teacher. Dit jaar zou ze al assisterend haar lesvaardigheden oefenen en ervaring opdoen. Deze assistentie is nu dus uitgebreid naar in principe de gehele cursus. Zij maakt (in overleg met mij) een eigen opzet, en ik word deelnemer in de groep, en tegelijk ben ik beschikbaar voor Marleen voor ruggespraak en feedback, bij de voorbereiding en natuurlijk ook om bij te springen als dat handig is. Ikzelf vind het een fijne kans om meer te leren over hoe de Optiondialoog tegenwoordig wordt onderwezen. De beschrijvingen, oefeningen en slogans van tegenwoordig zijn anders dan de wat holistischere insteek uit “mijn tijd”. Veel helderder en gestructureerder, vermoed ik. Maar het gaat over dezelfde prachtige Optionmethode. De basis, de techniek, en de levensveranderende effecten blijven overeind.

De data van de jaartraining zijn: 25 okt, 29 nov, 13 dec, 31 jan, 14 feb, 14 maart, 25 april, 30 mei, 20 juni (4 juli). Terugkomdag in september met eindopdracht. Daarnaast: gratis meedoen aan alle tussenliggende Optiondagen.

Voor meer informatie over de Option-dialoog kun je kijken op www.optionsupport.nl

Optiondagen (open inschrijving) 75,-/dag

  • 28 november Bos en Binnen – een ontdekkingsreis
  • 10 januari (vbh) Oefenmiddag Optiondialoog
  • 6 en 7 maart Not for Boomers! Optionweekend
  • 27 maart (WORD VERZET) Themadag attitude, piemels en poenies (Over attitude op momenten dat seksualiteit een rol gaat spelen).
  • 6 juni: Bosdag voor iedereen – met Optionopdrachten Op deze dag mag je uitnodigen wie je wilt. Kinderen, volwassenen, iedereen is welkom! Geef je wel even op… [Dag is wegens familieomstandigheden verzet, was 8 mei]

Een Optiondag is een avontuur waarbij je alles wat je zeker dacht te weten. bij de deur achterlaat. Zodra je de binnenstapt in deze groep, maak je ruimte in jezelf voor nieuwe ontdekkingen, nieuwe ervaringen. Oude gedachten en oordelen zet je even op losse schroeven, je kunt spelen met ideeën en nieuwe zienswijzen, en je kunt je eigen innerlijke wereld even op zijn kop zetten en opnieuw bekijken. Hoe dat gaat? We inventariseren aan het begin wat voor jou op dat moment wensen en thema’s zijn op gebied van je omgang met anderen of met het leven, of het kan gaan over keuzes, lastig gedrag of verrijking van je levensgeluk. Je mag dit ook van te voren opsturen. Vervolgens staan er een aantal ervaringsoefeningen op het programma. Dat kan vanalles zijn: bijvoorbeeld een wandeling met opdrachten, tekenen, een spel, een dialoog, een kijkje in de spiegel, of een meditatie. Tijdens of na afloop kan er inzicht ontstaan: Waarom reageerde ik op die manier? Hoe voelde het om het eens anders te bekijken? Wat is het precies dat ik verlang? Je bent dus telkens bezig met je eigen verhaal, je hoort de ervaringsverhalen en de inzichten van anderen, en je krijgt nieuwe ideeën en gezichtspunten aangereikt, om mee te spelen. Zo kun je soms een aantal kilo’s lichter de deur weer uitstappen, met een glimlach om je mond en een opgeruimd hart, of met verrijkende inzichten of een nieuw plan. In principe neem ik deze Optiondagen zelf voor mijn rekening.

Option-Retraiteweken Savita – Winterberg: vanaf 300 euro all-in!

Opademen in schitterende bergnatuur – en aandacht voor wat wezenlijk is

Heerlijk ertussenuit voor wat effectief attitudewerk buiten het klaslokaal. In de prachtige bossen rond Winterberg kunnen nieuwe gedachten landen en kunnen oude gedachten zich ordenen en tot rust komen. Er is gelegenheid om het materiaal verder te verwerken in een privédialoog. Je kunt kiezen uit (of combineren):

– 

Open week eind juni 2021

OPEN WEEK waarin vanalles mogelijk is. Stuur me je verzoek! Jouw groep, jouw team, jouw gezin, of jijzelf…. (mogelijk kan het ook een week later). We kunnen mediteren, wandelen, spreken, leren, bestuderen, uitrusten….

– Stilte/retraiteweek over de wegen naar geluk 7-13 sept 2021

Driemaal op een dag mediteren aan de hand van aangereikte teksten
of opademen uit grote vermoeidheid met opdrachtjes. Voedt je attitude!

– De tiende weg 7-13 sept 2021 (schrijf je snel in ivm coronadrukte bij Savita!)

Ontdek jouw persoonlijke route naar
levensvreugde en een liefdevolle attitude – met creatieve opdrachten.

Je krijgt dagelijks een korte groepsbijeenkomst. Er is daarnaast de mogelijkheid om in een Option-dialoog wat er in je opkomt nader te verkennen. Trein of bus daarheen vanaf 20,- (weekendprijs), men raadt momenteel de auto aan. Winterberg ontvangt zelfs nu nog gasten (met neg. test). Extra dagen kun je bijboeken (45,- incl). Je verblijft op een eenpersoonskamer met privébadkamer in centrum Savita. Er wordt verrukkelijk vegetarisch voor je gekookt. Ook de thee en koffie overdag zijn inbegrepen, en in de avond is er een zachtgeprijsd drankje in de gezellige bar. Daarnaast staan diverse voorzieningen en ruimtes tot je beschikking.

Als je een werkvorm opnieuw wilt doen, krijg je desgewenst ander materiaal/opdrachten!

“De opbouw en inhoud van het optiondeel van de cursus vond ik perfect en getuigen van diep doorleefde kennis en wijsheid!!!”

Mijn stille Option-retraite week bij Centrum Savita olv Karen Gerritsen heeft me de gelegenheid gegeven naar binnen te reizen”

“De gesprekken waren goed aangepast aan wat ik kon, en fijn ook dat ik altijd de vrijheid had om een opdracht wel of niet te doen…”

“Met schrijf- teken en foto-opdrachten konden we, als we wilden, vorm geven aan wat bij ons leefde en ontstond met betrekking tot de thema’s”

“Prachtige meditatieteksten…”  (Feedback na eerdere retraiteweken).

Meer informatie: karengerritsen@gmail.com en www.optionsupport.nl .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.