Counseling en schriftelijke therapie

Counseling en schriftelijke therapie

Counseling / therapie
Ik wil graag een stukje met je oplopen op je pad naar meer helderheid, meer inzicht, meer duidelijkheid. Als je het gevoel hebt dat je leven leuker zou kunnen zijn, als je iets wilt veranderen, als je op de een of andere manier een ontevreden gevoel hebt of niet lekker in je vel zit, dan kan een gesprek of een aantal e-mails verrassend veel brengen.

Schriftelijk
Bij schriftelijke therapie (en je mag het ook gerust anders noemen – het gaat erom dat het een proces is waarna je je helderder, gelukkiger, prettiger kunt voelen) schrijf je gewoon in je eigen woorden je verhaal op. Ik zal je vervolgens vragen stellen, die je in een volgende e-mail weer beantwoordt. De kosten hiervoor moet je even per e-mail opvragen. Over het algemeen is deze methode het goedkoopste, in elk geval als je rustig de tijd wilt nemen om “op verhaal te komen”.

Methode
Ik werk met je volgens de zgn. Option-methode. Ik vind deze methode van vragen stellen zo mooi omdat hij heel respectvol is, geen sturing geeft. Jij blijft gewoon bepalen waar we het over hebben, wat je wilt uitdiepen of veranderen en wat niet. Het is een gezamenlijke ontdekkingsreis die je kan helpen om verwarring op te lossen en je prettiger en gelukkiger te voelen.

Hoe beginnen?
Je kunt overwegen een eerste sessie per telefoon of persoonlijk aan te vragen. Op die manier kun je vlot kennismaken met de methode. Een andere manier om de option-dialoog te leren kennen is om erover te lezen (zie de pagina met links). Desgewenst stuur je me gewoon een e-mailtje om een afspraak te maken.

In de option-dialoog zoals ik die hanteer maak ik gebruik van mijn kennis over de Option Method Dialogue® en de Option Process Dialogue/Powerdialogue®.